ondernemingsrecht

Ondernemings- en contractenrecht

Het ondernemingsrecht is een omvangrijk rechtsgebied. Wij adviseren en begeleiden cliƫnten onder meer op het gebied van het oprichten van vennootschappen, bij het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten, managementovereenkomsten, directiereglementen, in kwesties van onenigheid tussen aandeelhouders onderling, tussen de vennootschap en haar bestuurders, bij aansprakelijkheidskwesties van bestuurders, bij het aangaan van vennootschappen onder firma en/of maatschappen. Ook worden wij geraadpleegd bij ver- of aankoop van (delen van) ondernemingen of overdracht van aandelen.
Het contractenrecht loopt dwars door alle rechtsgebieden heen. Wij stellen de contracten voor u op, maar beoordelen ook uw bestaande contracten.

“Hoe ga ik om met onredelijke voorwaarden van mijn belangrijkste opdrachtgever?” “Kan ik alle eventuele voorkomende schade uitsluiten?” “Hoe bescherm ik mijn idee?” “Wanneer mag ik exclusiviteit eisen of weggeven?” Het is maar een kleine greep uit alle vragen welke wij vanuit het contractenrecht voor u kunnen beantwoorden.