Mr drs A.J.G. Heemskerk

Mr drs A.J.G. Heemskerk

Mr drs A.J.G. (Xandra) Heemskerk heeft bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam en rechten in Leiden. Zij heeft voordat zij advocaat werd ruime ervaring opgedaan in de bankwereld. Behalve advocaat is zij verder ook gecertificeerd coach en is zij gewend om mensen te begeleiden, een vaardigheid die binnen de advocatuur bijzonder tot haar recht komt.

 

heemskerk-2

Op het arbeidsrechtelijke gebied heeft zij zich toegelegd op het gebied van het ontslagrecht, loonvorderingen en arbeidsongeschiktheid. Zij staat cliënten bij in het voeren van onderhandelingen en procedures. In arbeidsrechtelijke zaken lopen de emoties aan beide zijden vaak hoog op. Ruimte voor dialoog is er vaak niet meer met als gevolg dat standpunten verharden. In dat spanningsveld zoekt mr Heemskerk naar oplossingen. Zij belicht alle kanten van de zaak om dan samen met haar cliënt de strategie te bepalen.

Vooral op het gebied van arbeidsongeschiktheid en de Wet Poortwachter heeft zij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Deze wet heeft  veel rechten en plichten aan werkgever en werknemer opgelegd waardoor het niet altijd duidelijk is hoe gehandeld moet worden. Mr Heemskerk adviseert hoe om te gaan met arbeidsongeschiktheid binnen de onderneming, maar ook  richting het UWV.  Zo worden valkuilen voorkomen en kansen benut.

Zij is lid van de vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en van de Haagsche Vereniging voor Arbeidsrechtadvocaten.

Naast haar werkzaamheden als advocaat is zij actief als bestuurder bij verschillende organisaties met een maatschappelijk belang.

Lees ook: Advocaat Zoetermeer